Pannon Hotel (Hévíz)

Hévíz (Balaton, Zala megye)

Telefon: 003683340482
Cím: Széchenyi utca 23.
Szobafoglalás

Pannon Hotel (Hévíz)

A hotel leírása

Hévíz legromantikusabb szállodája a Tófürdőtől 3-5 percnyi sétára helyezkedik el a városközpontban, közvetlenül a híres hévízi Kék Templom szomszédságában.
Vendégeink részére két és háromcsillagos szobák egyaránt rendelkezésre állnak
A szálloda zárt parkolóval rendelkezik, melynek használatát a szobaár tartalmazza.
A táj jellegű reggeli mellett igény szerint félpanziós vacsora is a Vendégeink rendelkezésére áll!
Kisebb üzleti megbeszélésekre, csapatépítésre is lehetőséget kínál a Pannon Hotel akár 50 főt is befogadó rendezvényterme.

Árak

2012. 04. 01-ig2012. 04. 01. - 10. 31. Nyugdíjas AkcióHévízi Kiruccanás egy napos wellness belépővelWelness napok, 2 napos belépővel
** kétágyas 4200 Ft / fő / éj4500 Ft / fő / éj28.000 Ft / fő /7 éj 15.000 Ft / fő / 3 éj21.000 Ft / fő / 4 éj
*** kétágyas6000 Ft / fő / éj6000 Ft / fő / éj33.000 Ft / fő / 7 éj19.000 Ft / fő / 3 éj28.000 Ft / fő / 4 éj
*** superior kétágyas7000 Ft / fő / éj7000 Ft / fő / éj21.000 Ft / fő / 3 éj30.000 Ft / fő / 4 éj
*** egyágyas6000 Ft / éj7000 Ft / éj35.000 Ft / 7 éj19.000 Ft / 3 éj28.000 Ft / 4 éj

A megadott árak tartalmazzák a svédasztalos reggelit!

A wellness szolgáltatás a következő helyen vehető igénybe:
Danubius Health Spa Resort Hévíz
(korábbi Thermal Hotel Hévíz) uszoda és Wellness részlegébe, ahol korlátlanul élvezheti a welness szolgáltatásokat:

Uszoda (10,3 x 16,3 m, 28°C),
pezsgőfürdő
Fedett termálfürdő két medencével (11,8 x 7,6 m és 12,6 x 8,7 m, 33°C és 37°C)
Kerti termál medence (április közepétől október közepéig)
ÚJ! 200 m2es kerti élményfürdő és rönkszauna A medencében víz alatti masszázs, vízesés, gejzír, jacuzzi kényezteti a vendégeket. Az élményt színes fényjáték és víz alatti zene teszi teljessé. A fürdő áprilistól októberig naponta 7 – 22-ig, októbertől áprilisig 7 - 21-ig tart nyitva.
Autogén tréning
Finn szauna, hőlégkamra, gőzfürdő, aromafürdő, Kleopátra fürdő, holt-tengeri sófürdő
Tornák: aqua fitness
Danubius Premier Fitness: fitness terem korszerű gépekkel

------------------------------------------------------------------------

Az árak Forintban értendőek, tartalmazzák az áfát és 1 főre vonatkoznak.
Az idegenforgalmi adó külön fizetendő, 420 Ft / fő / éj (18 éves kor felett).

A Pannon Hotel szobái nem dohányzóak, dohányzási lehetőség a kijelölt helyeken lehetséges.
Érkezés 12 órától, távozás 10 óráig.
Félpanzió: 1500 Ft / fő


10 éves kor alatt a napi árakból 50% kedvezményt biztosítunk a ***szoba árából.


Az árváltoztatás jogát fenntartjuk.
Üdülési csekket és Széchenyi Pihenőkártyát elfogadunk!

Szoba információk

Üdvözöljük a háromcsillagos Pannon Hotel Hévíz oldalán!

Hévíz egyik legromantikusabb, családias hangulatú szállodája a Tófürdőtől 3-5 percnyi sétára helyezkedik el a városközpontban, közvetlenül a híres hévízi Kék Templom szomszédságában. A patinás szálloda szobái otthonosak, tévével, telefonnal, hűtőszekrénnyel, zuhanyzóval, WC-vel felszereltek. Vendégeink részére két és háromcsillagos szobák egyaránt rendelkezésre állnak.

A szálloda zárt parkolóval rendelkezik, amelynek használata benne foglaltatik a szoba árában.

A táj jellegű reggeli mellett félpanziós vacsora is a Vendégek rendelkezésére áll.

Kisebb üzleti megbeszélésekre, csapatépítésre is lehetőséget kínál a Pannon Hotel akár 50 főt is befogadó rendezvényterme.

A szállodából kilépve programok színes skálája várja a vendégeket, mindenképp ki kell próbálni a híres hévízi Tófürdő gyógyító vizét, érdemes ellátogatni a közeli Egregyi borvidékre, de mindössze pár kilométerre található a Balaton , amely már kerékpárral is könnyűszerrel megközelíthető. Számos kirándulóhely található a környéken, a friss levegő és érintetlen természeti környezet mindenkit elvarázsol, a sümegi várjátékok, Keszthelyen a Festetics Kastély, vagy a Kis-Balaton környéke rengeteg látnivalót ígér.

Szolgáltatások

- Zárt parkoló
- WiFi Internet szolgáltatás
- Saját étterem
- Masszázs
- TV a szobában
- Konferenciaterem

- spinning órák hétköznapokon

Ellátás

- svédasztalos reggeli
- félpanzió: háromfogásos vacsora megrendelés szerint

Konferenciatermek bemutatása

- kivetítő vászon
- filctábla

A környék leírása

Hévíz Magyarország leghíresebb gyógyüdülőhelye, Európa szerte ismert. A tó Európa legnagyobb melegvízű tava. Vízfelülete körülbelül 47 500 négyzetméter, és mintegy 36 méter mély h?forrásból nyeri 34-35 C fokos vízét. A gyógyvíz hőmérséklete nyáron eléri a 33-34 C fokot, és a hideg, téli időszakban sem esik 23-26 C fok alá. Ezáltal egész évben lehetőség nyílik a fürdőzésre, amit a tó közepén található fűtött, üveg fürdőház is segít.

Egy kis történelem

Hévíz neve elsőként egy XIV. századi oklevélben fordul el?, ahol Hosszúsár néven feljegyeztek egy mocsarat, amelyet a tóból szabadon kiömlő meleg víz táplált. A hévíz név a nyelvészek szerint „folyó, meleg forrást” jelent, és akkoriban a kifejezést ilyen jelentésben használták. Ebből a korból nem maradt fenn olyan emlék, amely arra utalna, hogy a tó vizét gyógyításra használták volna, de ennek lehetőségét nem lehet kizárni. Annyi bizonyos, hogy a környéken él?k alkalmi fürdőzés céljából használták a vizet.

Az ismeretlenségből a tó csupán a XVIII. században emelkedett ki, amikor-is Bél Mátyás, az ország legismertebb polihisztora a környéken járva megemlítette élménybeszámolójában. A század végén megszületett Hévízfürdő. A város neve nyomtatásban először 1780-ban jelent meg Windisch Károly Gottlieb német nyelv? munkájában („A magyar királyság geográfiája”). Még ebben a században el?térbe került a gyógyító víz hasznosítása, melynek újra felfedezése és a fürdőhely kiépítése gróf Festetics György érdeme. „A Hetes ház”, amely még ma is áll, 1870-71ben épült. Ennek köszönhetően a fürdőhely egyre inkább országos jelentőségűvé vált. A híres tavirózsák, amelyek ma is f? látványosságai, és jelképe Hévíznek, a XIX. század végén kerültek a tóba.
A XX. századra Hévíz Magyarország legjelentősebb fürdőjévé vált. A tó körül folyamatos építkezések zajlottak, 1926ban kiépült a strandfürdő, és az építkezések kapcsán a magánszoba-kiadás is egyre nagyobb jelentőséghez jutott. 1970ben Hévíz nagyközségi rangot kapott. Az idelátogató vendégek nagyrészt belföldről, és Kelet-Európából érkeztek. Az 1980-as évektől jelentősen kezdett emelkedni a Nyugat-európai vendégek száma is. Meg kell említeni az 1986os évet is, amikor a fedett tófürdő központi faépülete kigyulladt, és nagy része leégett. A teljes felújítás több mint két évig tartott.

Hévíz 1992ben megkapta a városi címet, és a kilencvenes évek közepére egyre több jó minőség? szolgáltatással, rendezvénnyel környezetének turisztikai és kulturális központjává vált, mára pedig Európa egyik legkedveltebb, leglátogatottabb, dinamikusan fejlődő városa.

forrás: heviz.hu

Megközelíthetőség

PANNON HOTEL HÉVÍZ
8380 Hévíz, Széchenyi u. 23.


GPS koordináták: É 46.79075 fok és K 17.18596 fok