Hotel Napfény (Balatonlelle)

Balatonlelle (Balaton, Somogy megye)

Telefon: 06205628094
Cím: Honvéd u 72
Szobafoglalás

A hotel leírása

A Napfény Hotel Balatonlelle központjától 1000 m-re, közvetlenül a Balaton parton található.

A hotel 6 emeletes épülete összesen 90 erkélyes classic és standard szobával rendelkezik. A szálloda 2500 m2-es saját, zárt, ősfás kertjében grillezési lehetőség, játszótér és frissítőket kínáló, parti büféstand várja a pihenésre és kikapcsolódásra vágyókat.


Vendégeinknek díjmentes WiFi hozzáférést és parkolási lehetőséget is biztosítunk. Szezonálisan nyitva tartó szállodánk ideális minden korosztály számára, pároknak és családosoknak, egyéni és csoportos Vendégeknek egyaránt.

Szoba információk

A Napfény Hotel Balatonlelle 6 emeleten, összesen 90 erkélyes szobával várja Vendégeit.Szobatípusok:

Classic Kétágyas Szoba (felújított): 16 m2 alapterületű, pótágyazható szoba, francia- vagy két különálló ággyal, zuhanyzós fürdőszobával és TV-vel

Classic Plus Szoba (felújított): 22 m2 alapterületű, franciaággyal, pótággyá alakítható kétszemélyes kanapéval, dohányzóasztallal, hűtőszekrénnyel, zuhanyzós vagy kádas fürdőszobával és TV-vel rendelkező tágas szoba

Standard Kétágyas Szoba: 16 m2 alapterületű, TV-vel, két különálló ággyal és egy pótággyal ellátott, zuhanyzós szoba

Standard Plus Szoba: 22 m2 alapterületű, TV-vel, két különálló és két pótággyal rendelkező, zuhanyzós vagy kádas szoba

Szolgáltatások

- Zárt parkoló
- WiFi Internet szolgáltatás
- Lift
- Saját étterem
- Masszázs
- TV a szobában

Ellátás

A szálloda földszinten található étterme hideg és meleg fogásokat biztosító büféreggelit és naponta változó, 3 fogásos, menüsoros vacsorát kínál. Igény esetén házi bor- és pálinkakóstolást szervezünk Vendégeinknek.

A sportokat kedvelők nagyméretű projektoros kivetítőn nézhetik az izgalmas mérkőzéseket. A drinkbárban és az étterem előtti teraszon kényelmesen lazíthat és elfogyaszthatja kedvenc italát.

Ha saját laptopját használva internetezni szeretne, ezt a Napfény Hotel területén díjmentesen megteheti.

Reggeli kínálatunk:

Ételek: omlett, virsli, bundás kenyér, kenyérfélék, sós és édes péksütemények, müzlik és gabonapelyhek, zöldségek, joghurtok, vaj és margarin, dzsem és lekvár, méz, felvágottak és sajtok
Italok: kávé, tej, kakaó, hagyományos és gyümölcsízesítésű teák

Nyitvatartás:

Étterem: reggeli: 7.00 – 10.00, vacsora: 18.00 – 21.00
Drinkbár: Igény szerint

A környék leírása

Balatonlelle

Hagyományos fürdőváros. Múltjáról a rádpusztai romtemplom XIII. századi maradványai, a késő barokk Szent Donát kápolna, kúriák és udvarházak mesélnek. Természeti értékei közül a Szalay-udvarház parkja, valamint az Irma-pusztai halastórendszer nevezetes.

A környék már az újkőkor óta lakott, régészeti leletei a rézkor, a római világ és a népvándorlás idejének mindennapi életéről tanúskodnak. A település nevének eredete az ősmagyar időket idézi: a Nyugat-Európa felé kalandozó csapatok találkozóhelye lehetett a környék.

A település a XIX. század közepén mezővárosi címet kapott, történetében a századfordulón beindult tóparti fürdőélet napjainkig ható változásokat hozott. Balatonlelle 1913-ban üdülőhelyi rangot kapott, a nagyobb üdülők építése 1926-tól kezdődött. Évről évre nőtt a külföldről érkező vendégek száma, gyarapodtak a szállás- és vendéglátóhelyek. Elkészült a kulturált fürdőközönség igényeit kielégítő fürdőkaszinó is, amely nemcsak a fürdőzést, hanem a művelődést, a sportot is meghonosította.

Az állami központi akarat 1978-ban Balatonboglárt és Balatonlellét Boglárlelle néven egyesítette, mely 1986 januárjától város lett. A rendszerváltás után, 1991-től a két település különvált, és újra önálló úton fejlődik tovább.