Hotel Kumánia***

Kisújszállás (Észak-Alföld, Jász-Nagykun-Szolnok megye)

Telefon: 59/887-710
Cím: 5310. Kisújszállás, Illéssy u. 5.
Szobafoglalás


Hotel Kumánia***

A hotel leírása

Hotel Kumánia***

Szállodánkban 30 kényelmesen berendezett szoba várja vendégeit. Szobáink mindegyike légkondicionált, színes televízióval, minibárral, hajszárítóval és fürdőköntös bekészítéssel áll vendégeink rendelkezésére.
Szobáink között vannak ún. családi szobák (két egymás melletti kétágyas szoba köztes ajtóval) és két akadálymentesített is, amelyet kifejezetten kerekesszékes vendégeink számára alakítottunk ki.
Az első emeleten erkélyesek a szobák, a másodikon tetőtériek. Egyes szobáink pótágyazhatók.

A szállodából vendégeink fedett folyosón, kényelmesen, köntösben és papucsban mehetnek át a Kumánia Gyógy- és Strandfürdőbe, amelynek medencéit térítésmentesen használhatják a nyitva tartási időben.

Szállodánk éttermében félpanziót vagy akár teljes panziós ellátást biztosítunk

Szoba információk

Családias szálloda, 30 szobával, melyek némelyike pótágyazható.

TV, hajszárító, telefon, minibár, fürdőköpeny bekészítés, erkélyes, erkély nélküli szobák, légkondicionáló, gyermekágyak (utazó ágy, rácsos kiságy)

Szolgáltatások

- Akadálymentesített hotel
- WiFi Internet szolgáltatás
- Légkondícionált hotel
- Lift
- Állatbarát
- Szauna
- Külső medence
- Belső medence
- Masszázs
- TV a szobában
- Jacuzzi
- Hotelstars.eu által minősített hotel
- MKB SZÉP kártya elfogadó hely- K&H SZÉP kártya elfogadó hely- OTP SZÉP kártya elfogadó hely
Szaunavilág, külső, ingyenes parkolás, fürdőköpeny bekészítés, programok a környéken (lovaglás, horgászat, "pusztabuszozás", lovaskocsikázás, esetleg vadászat

Ellátás

A csomagajánlataink félpanziós ellátást tartalmaznak, de van lehetőség teljes ellátás igénybevételére is!

A környék leírása

Kisújszállás a Nagykunság szívében, a 4-es számú főút és a Budapest-Debrecen-Nyíregyháza vasútvonal mellett található. Kisújszállás a Nagykunság szívében fekszik, 4-5000 éve lakott ősi település. A most ott élő emberek ősei, a kunok 1243-46-ban telepedtek le – a tatárjárás elől menekülő kunokat IV. Béla fogadta be. A török időkben többször elnéptelenedett e vidék, a kunok azonban mindig visszatértek otthonaikba. Utoljára 1717-ben tértek vissza, s 1806-ban már mezővárosi rangot nyertek el. A jelenlegi városkép a XIX-XX. század fordulóján alakult ki – ekkor épült a Városház-palota, a városban érettségiző Móricz Zsigmond nevét viselő gimnázium és az egykori Vigadó is.

A 13. században egy Kelet felől érkező népcsoport telepedett meg hazánk keleti felén, a Duna-Tisza közén és a Körösök, a Maros vidékén. A közép-ázsiai kipcsak-török népek közül való kunok voltak ők, akiknek maradékai ma is lakják a Kis- és Nagykunság területét. A latin nyelvű történeti források cumán (kumán) néven emlegették őket, a XI. században virágzó birodalmuk neve Cumania (Kumania) volt. Hazánkba költözésük után a területet, ahol megtelepedtek, latinul Cumania Majornak írták a térképek. Kumánia jelentése tehát kun ország, a kunok földje. Műveltségük különleges színt adott a magyar kultúrának. Mivel sajátos jogállásuk volt (autonómiát élveztek), a népszokásokban, népművészetben, népi táplálkozási szokásokban máig élnek a kun műveltség nyomai. Bár nyelvüket, a kipcsak-török nyelvek közé sorolandó kun nyelvet a 16. századtól lassan felcserélték a magyarra. Fa motívumaival, díszítésével és kialakításával a kun ősöknek állít emléket a Kumánia Kisújszállási Gyógy- és Strandfürdő, valamint a Hotel Kumánia is.

Kisújszálláson először az 1930-as években kezdtek fúrásokat, hogy gyógyító meleg vizet találjanak. Sikerrel is jártak a főút mellett. A mai helyen a 60-as évek végén épült strandfürdő, amelyet folyamatosan bővítettek, ám sokáig megmaradt helyi jelentőségű fürdőnek. 2011 februárjában – egy sikeres uniós pályázatnak köszönhetően – a fürdő teljesen megújult, nőtt a fedett medencék száma, így már télen-nyáron elérhető. Emellett számos wellness szolgáltatással, szauna világgal, sportolási lehetőséggel (tenisz, strandfoci) és OEP által támogatott fürdőgyógyászattal várják a látogatókat 2012 nyarától.

Megközelíthetőség

Közúton: a 4-es számú főúton, Szolnoktól 50 km-re, keletre, és Debrecentől 80 km-re nyugatra,
Vasúton: a Budapest-Szolnok-Debrecen-Nyíregyháza-Záhony vasútvonalon, (közvetlen megállóval)"