Hotel Jogar***

Balatonföldvár (Balaton, Somogy megye)

Telefon: +36/84-340-562
Cím: Spur István utca 18.
Szobafoglalás


Hotel Jogar***

A hotel leírása

A Balaton Európa legnagyobb édesvizű tava, a fürödni vágyok, a vízi sportot kedvelők, a pihenni, kikapcsolódásra vágyók, és a horgászok paradicsoma. A déli part egy kis, kedves városkájába invitáljuk Önöket, Balatonföldvárra.

A városközponthoz, a tóparthoz - kikötőhöz ( 200 méter ) egyaránt közel található a település legeredetibb építészeti alkotása a Hotel *** Jogar. Ez a városi szálloda nyugodt környezetben nyújt vendégei részére pihenést, vagy egyéb konferencia rendezvények lebonyolítására megfelelő lehetőséget. Az egész évben nyitvatartó szálloda kellemes környezetben, családias hangulattal várja vendégeit.

Szoba információk

A szálloda 36 kétágyas szobával, 3 kis méretű - Stúdió - apartmannal, 2 nagy méretű - lakosztály - apartmannal és 1 családi apartmannal rendelkezik. A szállodai szobáink színes televízióval, ébresztős rádióval, szobainassal, kisebb méretű hűtőszekrénnyel és telefonnal vannak felszerelve. A szobában biztonsági zárral ellátott szekrény található. A standart szobáink zuhanyzóval vannak felszerelve.

Szolgáltatások

- Zárt parkoló
- WiFi Internet szolgáltatás
- Saját étterem
- Szauna
- Szolárium
- Fittness terem
- TV a szobában
- Széf a szobában
- Apartman
- Konferenciaterem
- Jacuzzi
- Hotelstars.eu által minősített hotel

Ellátás

A Hotel *** Jogar szálloda étterme 80-100 fő befogadására alkalmas, de földszinti két előadó termünkben még 30-30 fő étkeztetését tudjuk egyszerre, egy időpontban biztosítani. Nyáron és jó idő esetén az éttermi teraszon még 80 fő elhelyezése lehetséges.

A tradicionális magyar ételektől, az ínyenc ételekig mindenfajta ételt kínálunk vendégeinknek. Nem feledkezünk meg a vegetariánus, diabéteszes és a különféle ételérzékenységű ( liszt, tej, tojás ... stb. ) vendégeinkről sem.

Étkezési lehetőségek:
Hideg - meleg svédasztalos reggeli 2 200.- Forint / fő
Menüsoros ebéd ( leves, főétel, desszert ) 2 400.- Forint / fő
Menüsoros vacsora ( előétel, főétel, desszert ) 2 400.- Forint / fő
Svédasztalos étkezés ( 1 leves, 4 húsétel - szárnyas-, sertés-, marha- és halhús vegyesen és variálva -, párolt -grillezett zöldségek, 3 féle köret - rizs, burgonya és tészta különböző variációi, desszert és gyümölcs ) 2 800.- Forint / fő
Álló fogadások ( hideg - meleg menüsorral ) 3 000.- Forint / fő

Az étkezésekre menüsoros panziós, * svédasztalos vagy a''la carte formában van lehetőség. A reggeli minden nap svédasztalos és a szállodai szobaár tartalmazza.

* Svédasztalos - büfé étkezést minimum 15 fő feletti létszámnál tudunk biztosítani.

Konferenciatermek bemutatása

Szállodánk számos hazai és nemzetközi rendezvénynek adott és ad helyet most is. Nagy tapasztalattal rendelkező csapatunk - 25 éves gyakorlattal - áll rendelkezésükre, hogy a lehető legmagasabb színvonalon biztosítsa rendezvényeik, összejöveteleik lebonyolítását.

A sikeres rendezvények lebonyolításához a Hotel *** Jogar 6 különböző méretű konferencia teremmel rendelkezik, melyekben a 10 - 20 fős tréningektől, tanfolyamoktól, a nagyobb szemináriumokon, előadásokon keresztül a 100 - 120 fős konferenciákig képesek az igényeket kielégíteni.

A 3 kisebb termünk az igényekhez igazodva rendezhető be és alakítható ( mozi, iskolapados, U-alak, négyzet...stb ). Ezek természetes fénnyel megvílágítottak és sötétíthetők.

A rendezvények résztvevőinek kikapcsolódásához különböző programokat kínálunk. Igény esetén készséggel állunk rendelkezésre különböző kiegészítő programok megszervezésére, lebonyolítására.

Technikai felszereltség:
hagyományos flip-charet és pin-wall táblák, írás és diavetítők, televíziókészülék és videorekorder, hangosítás, vezeték nélküli mikrofon, flexibilis kamera, televízió kamera, színes LCD projektor, igény esetén laptop, WIFI internet kapcsolat, vetítővászon, irodatechnika ( fénymásolási lehetőség, Fax )

A környék leírása

A magyar tenger déli parján Szántód és Szárszó szomszédságában találjuk a kistérség egyetlen városát, Földvárt. A nyaralóhely története 1896-ban indul, amikor a helyi fürdőegyesület megkezdte gyümölcsöző tevékenységét és átformálta az egykori Földvárpusztát egy hangulatos nyaralóhellyé. A századfordulót idéző patinás villák, a parti sétány védett platánsorával és a kikötő e kor örökségei. De ha itt járunk nem szabad kihagyni a löszfal tetején futó kelta sétányt sem, ahonnan szinte az egész Balaton elénk tárul a maga nyugodt szépségében. A település hazai és nemzetközi vitorlásversenyek otthona évtizedek óta, zenei fesztiváljai tömegeket vonzanak évről évre. Szabadtéri szípada az utóbbi időben éledt újjá: koncertek, színdarabok, előadóestek gazdagítják a nyár programkínálatát.

Kiállításai és látnivalói:
- Neves villák: Bajor Gizi, Széchenyi Zsigmond, báró Korányi Frigyes, Kandó Kálmán, Rákosi Jenő, Rákosi Szidi, Rákosi Viktor villája
- A kikötő gyaloghídja ( Magyaroszág egyetlen többtámaszú vasbeton szerkezetű hídja - ipari műemlék )
- Galambsziget - a kikötő építésekor mesterséges alakították ki
- Római katolikus templom ( tervezte: Irsy lászló, 1944-ben szentelték ) különleges színes üvegablakai
- Kápona - 1897-ben épült Kármelhegyi Boldog asszony tiszteletére
- Kápolna melletti parkerdő
- Országzászló
- Kvassay sétány

További programok és kirándulási lehetőségek:
- helyi - balatonföldvári séta, városnézés " Keltatúra útvonal "
- templomi hangversenyek
- balatoni sétahajózás és vitorlázás
- pincelátogatás borkóstolóval
- Kistérségi kirándulási lehetőségek: Szántódpuszta - skanzen, Kereki - katona vár, Balatonszárszó - József Attila múzeum, Kötcse - Oskola múzeum, Balatonszemes - posta múzeum, Latinovits emlék kiállítás

Megközelíthetőség

Megközelítés autóval:
A Hotel *** Jogar szállodát és éttermet autóval az M7-es autópályán, majd a 7-es főúton továbbhaladva közelíthetik meg.
Budapest felől a zamárdi lehajtónál érdemes lehajtani az M7 autópályáról, majd tovább haladva a 7-es úton, kb. 7 km megtétele után érkeznek meg Balatonföldvárra. Nagykanizsa felöl érkezve a balatonszárszói kijáratnál érdemes lehajtani az autópályáról, ebben az esetben a 7-es főúton 2-3 km-t Budapest irányába kell autózni, hogy elérjék Balatonföldvárt.
Balatonföldvárra beérve, a főút mellett fogják látni a Kukorica csárdát, itt a csárdánál kell lekanyarodni a kikötő felé vezető Bajcsy-Zsilinszky útra. Szállodánk az első keresztutcán balra található, rögtön a sarkon.