Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel Nógrádgárdony****

Nógrádgárdony (Észak-Magyarország, Nógrád megye)

Telefon: +36 35 371 527
Cím: Kórház utca 1.
Szobafoglalás

Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel Nógrádgárdony****

A hotel leírása

A Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel egy Európában már jól ismert és bevált, de Magyarországon még újszerű egészség- és életmód-koncepció alapján került kialakításra. Magas szintű orvosi-, egészségügyi- és szállodai szolgáltatásainak egy a közelmúltban teljesen felújított és átalakított tradicionális kastély ad otthont.
Maga a környezet kiváló természeti adottságokkal rendelkezik, mivel Nógrádgárdony igazoltan klimatikus gyógyhely. A tájvédelmi terület szubalpin klímája, a festői környezet és a héthektáros, ősfás kastélypark, a kristálytiszta levegő nagyban hozzájárul a testi-lelki-szellemi feltöltődéshez és regenerálódáshoz.
Tiszteletben tartva, hogy az épületben évszázados hagyománya van a főúri vendéglátásnak, a magas színvonalú orvosi-, egészségügyi-szolgáltatásokhoz négycsillagos kastélyszállodai elhelyezés és ellátás is párosul.

Árak

Egyágyas szoba28800 Ft /éjszaka reggelivel
Kétágyas szoba38800 Ft / éjszaka reggelivel
Deluxe kétágyas szoba43800 Ft / éjszaka reggelivel
Lakosztály58800 Ft / éjszaka reggelivel

Szoba információk

A Főnix Kastély szanatórium és Egészséghotelben 22 egyágyas, 9 kétágyas, 9 franciaágyas szoba valamint egy tágas lakosztály várja a vendégeket, melyek mindegyike a kastély héthektáros ősfás parkjára néz. Minden szoba zuhanyzóval vagy fürdőkáddal van felszerelve.

Szolgáltatások

- Akadálymentesített hotel
- Zárt parkoló
- WiFi Internet szolgáltatás
- Lift
- Saját étterem
- Szauna
- Belső medence
- Masszázs
- TV a szobában
- Széf a szobában
- Apartman
- Konferenciaterem
- Jacuzzi
- MKB SZÉP kártya elfogadó hely- K&H SZÉP kártya elfogadó hely- OTP SZÉP kártya elfogadó hely
Tevékenységünket az ún. holisztikus orvosi szemlélet hatja át, amelynek lényege, hogy a teljes embert egyben, a test-, a lélek- és a szellem egységében vizsgálva és gyógyítva lehet a legjobb eredményeket elérni és a - hasonló pontokon támadó - betegségeket megelőzni, ill. legyőzni.

Kiemelkedő diagnosztikus és terápiás tevékenységünk, eszközpark, vizsgálati módszerek:
A szanatóriumban az ország egyik legmodernebb spiroergometriás laboratóriumát alakítottunk ki, mely kiegészül hagyományos kerékpáros terheléses rendszerrel is.


A spiroergometria olyan terheléses vizsgáló módszer, mellyel a páciens kerékpáron vagy futószőnyegen történő lépcsőzetes terhelése során, a nyugalmi fázistól kezdve a folyamatos EKG és időszakos vérnyomás-monitorizáláson túl, a kilélegzett oxigén és széndioxid mennyiségéből az oxigénfogyasztásra, az anaerob küszöbre, illetve egyéb paraméterekre is következtethetünk. E paraméterek a vendég edzettségéről, a szívizom teljesítőképességéről nyújtanak pontosabb értékeket.
Echocardographiával a szívet vizsgáljuk egy ultrahang-rendszer segítségével. A szív kontraktilitására (összehúzódási képesség), esetleges falmozgás zavarára, az áramlások elégtelenségére és billentyűhibákra derülhet fény.
Az eszközös vizsgálatokat természetesen kardiológus szakorvos végzi és a szokványos orvosi vizsgálatokkal (anamnézis, fizikális vizsgálat, hallgatózás, stb.) illetve labor-vizsgálatokkal egészíti ki.

A klasszikus orvoslást az alábbi tevékenységek és eszközök egészítik ki:
Az vizsgálati- és edzésterveket a világ élvonalába tartozó Technogym cardio-gépekkel állítjuk össze. Egyaránt rendelkezünk futópadokkal, hagyományos és háttámlás kerékpárral és elliptikus járógéppel is.
A Medyjet masszázságyunk egyedülálló, mert a víz alatti (tangentoros) masszázs előnyeit kínálja higiénikusabban a víz felett. Természetesen a hagyományos masszázs kiegészítéseként használható.
Vízitorna medencénket dupla ellenáramoltatóval szereltük fel, ahol ún. Aqua-rider kerékpárokat a rehabilitációs terápiában kizárólag mi alkalmazunk.
Az izomzat formálására, megerősítésére - kontrollált, teljes testvibrációs elven működő - Fitvibe berendezést használunk.
Életmód- és egészség-megőrzési tanácsadást pszichológus-, dietetikus- és mozgástherapeuta segítségével tesszük teljessé.

Az Egészséghotel természetesen kompletten felszerelt wellness részleggel (belső medence, pezsgőfürdő, finn és infra szauna, merülőkád, Kneipp-taposó) és fittness részleggel (tornaterem, gépek, eszközök) rendelkezik.

Ellátás

A gasztronómia a kultúra és az étel közötti összefüggés tudománya, vagy művészete. sokan vallják azt is, hogy a „kettő együtt”.„A gasztronómia mindannak intelligens ismerete, ami összefügg a táplálkozással” – írta Anthelme Brillat-Savarin, a 200 éve élt gasztrofilozófus.
Konyhafőnökünk a konyhaművészetet a Gundel étteremben tanulta, és a világ több országában gyakorolta. Munkája során a jó ízű de egészséges ételeket készíti el, korszerű konyhatechnológia használatával.

Konferenciatermek bemutatása

A Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel kiváló lehetőséget biztosít egy vagy több napos megbeszélések, állófogadások, csapatépítő tréningek, indoor és outdoor tréningek lebonyolítására. A természetes megvilágítású Majláth terem 12-15 fős megbeszélések megszervezésére, a Zichy terem és terasz 30-45 fős meetingek és állófogadások megrendezésére alkalmas. Ezt egészíti ki a könyvtár és a borospince „nagyterme” (Technikai felszerelés: Projektor, Vetítővászon, Internet (WiFi), Flipchart, Lézer pointer, LCD TV, DVD, CD lejátszó.) A kikapcsolódáshoz a kastély borospincéjében található szalonjátékokat ajánljuk. Biliárd, darts, asztali foci.

A környék leírása

Programlehetőségek


Programlehetőségek a Főnix Kastélyszanatórium és Egészséghotel szervezésében

A Egészséghotelben képzett animátorunk szervezésében az alábbi programlehetőségeket kínáljuk:

1. Kirándulások (kb. félnapos program)

Várlátogatás a határ menti településeken, Szlovákiában.
Hollókő – a település a világörökség része.
Palóc hagyományok nyomában: kirándulás Balassagyarmatra, a Palóc Múzeum megtekintése.
Tolnay Klári Emlékmúzeum – Mohora
Madách-kúria - Csesztve
2. Gyalogtúrák a környék turistaútjain. Azon vendégeinknek ajánljuk, akiknél a terápiás programban ez nem ellenjavallt.
3. Könyvtár, olvasószoba, melyben a magyar és világirodalmi művek között kiemelkedő helyet foglalnak el a 19. század végi és 20. század eleji könyvek.

4. Horgászat a nyírjesi tavon.

5. Lovaglási lehetőség Nógrádgárdonyban.

6. Rossz idő esetén a szanatórium épületében kínálunk szabadidős tevékenységet: szalonjátékok (sakk, csocsó, biliárd), TV és DVD.

Séták, látnivalók a szanatórium környéken

Balassagyarmat
Palóc HázA Palóc Múzeum épülete mellett Magyarország első skanzenjeként, 1933-ban létrehozott szabadtéri gyűjtemény található: a zsúpfedelű falusi házikón kívül gazdasági épületek (istálló, pajta, olajütő), szakrális emlékek, kápolna (öltöztetett Mária-szoborral) és faragott út menti feszület tekinthető meg. Az épületegyüttes a 18. századi nógrádi falusi építkezést és életmódot mutatja be.

Cím: Balassagyarmat, Palóc liget 1.
Információ: Palóc Ház 2660 Balassagyarmat, Pf. 15. Telefon: +36(35)300-168 Fax: +36(35)300-168 E-mail: palocmuzeum@axelero.hu Honlap: www.museum.hu

Római katolikus templom
A sokszínű városban mindenképpen be kell térnünk a barokk stílusban emelt római katolikus templomba, amely a XIII. Kelemen pápa által 1759-ben ajándékozott, üvegkoporsóban elhelyezett Szent Felicián-ereklyét őrzi.

Patvarc
A falu közepén, a jobb oldalon lévő 18. századi haranglábat ne felejtsük el megnézni. Kissé lejjebb, a tér közepén, a római katolikus templom és a polgármesteri hivatal épülete látható. A templom eredetileg kápolnának készült az 1860-as években. Csitár felé haladva, a falu szélén ma is látható az 1830 körül épült Szentiványi-kastély, az út kanyarulatánál pedig a nagyméretű egykori uradalmi magtár.Őrhalom
A külvárosi hangulatú főutca két oldalán, a modern emeletes házak között, még a múltat idéző faragott oromfalas, tornácos parasztházakat is láthatunk. A község keleti szélén található a Szent István-kápolna és a temető az 1937-ben épült római katolikus templommal.

Csitár
A látogatónak a dombon álló római katolikus templom tűnik fel először. Az 1747-ben épült észak-déli tengelyű templomhoz lépcsőn juthatunk fel, ahol egy 1791-ben készült kőfeszület fogadja a látogatót. A talapzat hátoldalán olvasható feliratból azt is megtudhatjuk, hogy 1888-ban felújították.

További információk: http://mek.niif.hu/02100/02134/html/seta.htm

Megközelíthetőség

Útvonal:

Budapest felől a 2/A úton Vác elkerülésével, Rétságon és Balassagyarmaton keresztül a 22 sz. főúton közelíthető meg. Balassagyarmat után Őrhalom település következik. Őrhalom vége tábla előtt Csitár táblánál jobbra kell kanyarodni. Ezen a keskeny úton 2,7 km-t kell haladni Csitár településig.Továbbhaladva 1,9 km a Nógrádgárdony helységnévtábla. A faluba beérve jobb oldalon a Kastélyszanatórium kerítése mellett haladjunk a főbejáratig.

GPS koordináták: N 48,04320° E 19,41518°