Club Tihany Hotel és Bungaló

Tihany (Közép-Dunántúl, Veszprém megye)

Telefon: +3687/538-564
Cím: H-8237 Tihany, Rév u. 3.
Szobafoglalás

A hotel leírása

A természetvédelmi területté nyilvánított Tihanyi-félsziget csúcsán található a négycsillagos, 13 hektáron elterülő szálloda és üdülőfalu komplexum. Területén mindenki megtalálja a számára megfelelő módját a szabadidő eltöltésének.A Hotel Club Tihany**** modern szálloda, 330 szobája és apartmanja kényelmes, modern berendezésű, jól felszerelt. Az üdülőfalu 160 különböző elhelyezkedésű és méretű fa- és kőházában, a legnagyobb kényelemben érezhetik magukat a családok.

Szoba információk

78 db kétágyas klimatizált, balkonos superior szoba balatoni panorámával, 222 db kétágyas standard szoba hegyre néző panorámával, ebből 78 szoba pótággyal 3 fősre bővíthető; 24 db apartman tágas nappalival; 6 db speciálisan felszerelt mozgássérült-apartman. A szobák felszereltsége: chipkártyás zárak, minibár, 16 csatornás, hotel TV rendszer, Pay TV, telefon, Internet kapcsolat, a fürdőszobában hajszárító, zuhanyzó/kád.


Szolgáltatások

- Zárt parkoló
- WiFi Internet szolgáltatás
- Légkondícionált hotel
- Lift
- Saját étterem
- Szauna
- Szolárium
- Belső medence
- Fittness terem
- TV a szobában
- Konferenciaterem
- Jacuzzi

Az egészséges életmód szellemében számos sportlehetőség a vendégekrendelkezésére áll: body shaping, aerobic, relaxációs gyakorlatok,streching, lazítás, íjászat, röplabda, darts, streetball, minigolf,teke, lábtenisz, biliárd, asztalitenisz, tenisz, squash, surf,vitorlázás, lovagás, kerékpár, mászófal, strandfoci. A Balaton-partonsaját strand gyerekmedencével, napozóágyakkal, csúszdával áll avendégek rendelkezésére.
A szállodában saját, természetes forrásra épülő Gyógyászati ésRekreációs Központ működik, ahol reumatikus és mozgásszervimegbetegedések kezelése folyik. A gyógy és wellnessközpont uszodával,gyógymedencével, gőzfürdővel, több féle szaunával, fittness teremmelvárja vendégeit. Számos masszázs, gyógytorna, hidro- és elektroterápiáskezelés, pakolás és kiegészítő terápia igénybevételére van mód. Emellett kényeztet a Szépségszalon is: kozmetika, pedikűr-manikűr,testmasszázs, fodrászat áll rendelkezésre.
A képzett animátorok által működtetett gyerekklubbok korcsoportoskreatív és sportfoglalkozásokkal valamint egyéb szórakoztatóprogramokkal - disco-hajó, tábortűz, kalandjáték- várják a vendégeket.A felnőtteknek emellett szerveznek humoros esteket, Beach party-t,ismerkedő és táncprogramokat.


Ellátás

Az üdülőkomplexum területén több vendéglátó egység található. Az "OldCaptain" étterem és télikertje, valamint a Beach Grill ízes ételekkel,a Balaton Borozó, a Wimbledon Söröző, a Club Caffee, a Pool Drink és aButterfly Night Club pedig jeges italokkal, zenével várja vendégeit.

Konferenciatermek bemutatása

A konferenciatermek mérete és befogadóképessége:
Wimbledon (2000 m2): 1200/iskola; 1700/színház; 800/bankett Levendula (220 m2): 160/iskola; 220/színház; 100/bankett
Beach (112 m2): 30/iskola; 60/színház; 40 fő/bankett
Tihany (78 m2): 40/iskola; 50/színház
Balaton (72 m2): 40/iskola; 50/színház; 20/bankett B
adacsony (44 m2): 20/iskola; 24/színház
Tátika (21 m2): 8/iskola; 12/színház

A környék leírása

„Közép-Európa legnagyobb sekély vizű tavát, a Balatont két medencére osztja a Tihanyi-félsziget. A mediterrán táj markáns képét a vulkanikus erők évmilliókkal ezelőtt alakították ki, melyről két óriási méretű kalderra tanúskodik. Ezekben a krátermaradványokban alakult ki két lefolyástalan tó, a horgászok által kedvelt Belső-tó, és a vízimadarak paradicsoma, a Külső-tó.
A vulkanikus utótevékenységek során több mint száz gejzírkúp született a félsziget területén, ezek közül a legszebb az Aranyház, melynek fehér szikláit napfényben pompázó aranysárga zuzmó borítja.
A geológiai érdekességek mellett a ritka növények és állatok élőhelye is a félsziget, amit 1952-ben – Magyarországon elsőként- tájvédelmi körzetté nyilvánítottak.
Tihany település ősének megalapítása 1055-ben történt. I. András király itt építtette meg a királyi család temetkezőhelyét és fölé a monostort, melybe bencés apátokat telepített. Ezzel kezdetét vette a bencés apátság élete.
A 16. – 17. századi török háborúk idején várrá alakított monostor elpusztult, de a 18. században barokk stílusban újjáépült, s azóta a félsziget keleti ormán, a Balaton felett, Tihany ősi jelképe.

Megközelíthetőség

Autóval:
Északi parton:
Budapesttől 120km-re az M7-es autópályán, majd a 71-es úton Balatonfüreden át, a Tihanyi elágazásnál ( mindkettő elágazás jó ) lehajtva, a rév irányában tartva ér el a Club Tihanyhoz.
Déli parton:
Budapesttől 120km-re az M7-es autópályán, Siófok , Zamárdi, Szántód majd Szántód rév érintésével, komppal átkelve Tihany révnél, a falu irányában balra található a Club Tihany bejárata.
Vonattal:
Legközelebbi vasútállomás Balatonfüred, ahonnan menetrendszerinti busszal tud tovább utazni Tihanyba, ahol Tihany Rév megállónál kell leszállni. A megállóval szemben található a Club Tihany.
GPS:
Útvonaltervezéskor: Tihany, Kopaszhegy, Kossuth Lajos utcát kell beadni, a Rév u. sajnos nem szerepel az adatbázisokban
É46o53’14.32” – K17 o53’36.52”