Ciklámen Hotel***

Bázakerettye (Nyugat-Dunántúl, Zala megye)

Telefon: 93/348-051
Cím: 8887 Bázakerettye, Fő u.72.
Szobafoglalás

Ciklámen Hotel***

A hotel leírása

Ha szeretne egy végtelen erdőség szélén madárcsicsergésben, tiszta levegőn felébredni, reggel az erdőben őzek, mókusok között sétálni, csomagoljon!

Ha párjával szeretne egy romantikus hétvégét, üldögélhetnek a közeli tó partján, vagy sétálhatnak az arborétumban, mi pedig gondoskodunk a kényelmükről és az ellátásukról.

Cégek, csapatok részére teljes kikapcsolódást kínálunk, zalai ételekkel, zalai borokkal, változatos programokkal, megfizethető árakkal.

Szoba információk

Fenyő bútorokkal, zuhanyzós fürdőszobákkal felszerelt szobáink az Önök kényelmét szolgálják. Minden szobában van színes televízió, ingyenes internet , kábeltévé.

Nyújtózzanak ki az ágyon , nyissák ki az ablakot és hallgassák hogyan csicseregnek a tíz méterre kezdődő hatalmas rengetegben a madarak. Ki kell próbálni, mert elmesélni ezt a hangulatot nem nagyon lehet.

Ha babával érkeznek, fürdetőállvány, kiságy és etetőszék áll rendelkezésükre. Ha pedig a házikedvencüket hozzák, kutyáik, macskáik biztos sosem akarnak visszamenni a városba.

Szolgáltatások

- Zárt parkoló
- WiFi Internet szolgáltatás
- Saját étterem
- TV a szobában
- Apartman
- MKB SZÉP kártya elfogadó hely- K&H SZÉP kártya elfogadó hely- OTP SZÉP kártya elfogadó hely

Ellátás

A ciklámen a zalai erdők szépséges virága, amely július végétől akár szeptemberig is kitartóan nyílik. Bízunk benne, hogy a virág különlegességéhez hasonló gasztronómiai élményben lesz része, ha éttermünket választja!

A környék leírása

Erdei kisvasút
Kirándulási javaslatok - fakultatív programlehetőségek
Erdei kisvasút

Zalai tájak; dombok és erdők között kanyarog az a keskeny nyomsávú vasútvonal, melynek megállóhelye a Ciklámen*** Hoteltól 50 méterre található. Az erdei kisvasút több mint száz éves múltra tekint vissza. Az építés gazdasági szempontok miatt történt, az agyagos talajú erdőből a felázott, járhatatlanná vált földutakon problémát okozott a kitermelt faanyag szállítása. Így született meg a 19. sz. végén az első keskeny nyomsávú vasútvonal, amelyet később a látványossága miatt a személyszállításra is bevontak. Napjainkra az erdei kisvasút teljes vágányhossza eléri a 109 kilométert.

Ünnepek idején gőzös nosztalgiaszerelvény közlekedik a Lenti – Bázakerettye Ciklámen*** Hotel – Kistolmács közötti szakaszon.

Az erdei kisvasút útvonala érinti a Kerka völgyét, illetve a Zala megyei bükkrégiót, a vétyemi erdőséget is.

A végállomás végén erdészeti- fűrészipari- és vasúttörténeti tárlat várja az érdeklődőket, amely kifejezetten a zalai erdei vasút múltját és jelenét tárja a látogatók elé.

Budafai arborétum
A zalai dombok ölelésében, göcseji tájba illeszkedve Bázakerettye után az út mellett fekszik a csaknem 50 hektáros Budafai Arborétum. A Ciklámen*** Hoteltól kezdődő erdei úton lehet eljutni az arborétumba egy 2 km-es erdei sétával-kirándulással.

Vétyemi ősbükkös
Az országos erdőrezervátumi programba bekerült erdőterület egyike a Vétyemi ősbükkös. A magterületnek kijelölt erdőállomány több mint 160 éves. Az átlagosan 170 éves, 40 méter magas, ezüstös törzsű, bükkfák látványa káprázatos élményt nyújtanak.

Kistolmácsi tó
Bázakerettye után a Ciklámen*** Hoteltól 2,5 km-re található Kistolmács, melynek határában csodaszép tó várja a kirándulókat. Az olajkutatás során egy szeizmikus robbantáskor bővizű forrás tört fel a földből. Ez forrás adta az ötletet egy tó kialakítására. A Kozár forrás a kirándulók kedvenc vízvételi lehetősége, a legnagyobb melegben is jéghideg víz íze, felüdülés a csapi vízhez képest.

A tó változatos halállománya remek szórakozást nyújt a horgászoknak. Elsősorban ponty, amur, kárász és keszegfélék a fogható fajok, ragadozók közül pedig a csuka és a süllő. A kistolmácsi tónál szabadstrandolási lehetőség is van

Megközelíthetőség

GPS:É 46.515264 ; K 16.727505

A 224-es autópálya lehajtótól csak 15 km!